Top Panel
.

.

...

.

.

...

spilje

spilje

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

Načelnik Općine Rakovica Franjo Franjković

                                 

                                                         Kratka biografija.

Rođen je 02. studenog. 1955. godine u Selištu Drežničkom smještenom u općini Rakovica, uz sjeverne obronke Plitvičkih jezera u kojem i sada živi sa suprugom Ljiljanom i troje djece.

Osnovnu školu završio je u Drežnik Gradu 1970.godine a trgovačku u Karlovcu 1973. godine. Nakon toga prolazi srednju vjersku (klasičnu) izobrazbu u katoličkom sjemeništu te pohađa opću gimnaziju, Otokar Keršovani, u Pazinu (Istra), koju maturira 1977. godine. Nakon toga služi jugosl. vojsku, potom se zapošljava u NP Plitvička jezera sve do velikosrpske okupacije 1991.godine. Izvanredno1988. godine upisuje i pohađa u Zagrebu fakultetske smjerove za zvanje vjeroučitelja, no rat prekida sve planove te se dobrovoljno i aktivno uključuje u obranu suvereniteta i oslobađanje okupiranog zavičaja, odnosno, napadnute domovine Hrvatske, zajedno sa drugim suborcima 3. bojne E. Kvaternik, policije i 14. dp Slunj, dok su im obitelji u progonstvu (1991. – 1995.). Na sam Dan (okupiranog) Nac. parka Pl. jezera, 08. travnja 1991. god. Franjo Franjković sa poniženim i šikaniranim kolegama djelatnicima Nac. parka (uglavnom Hrvatima i ponekim lojalnim Srbima, koji se nisu priključili agresoru) organizira i predvodi  masovni,radnički, prosvjedni zbor tražeći da jugovojska i ekstremisti SDS-a napuste Park i odustanu od agresorskog i zločinačkog plana anektiranja hrvatske zemlje i zaštićenog bisera prirode, te dopuste nesmetan dolazak protjeranih hrvatskih radnika na posao i nastavak prekinutog radnog procesa. Naravno, to im nije bio nikakav interes ni prihvatljiv poziv jer se nije uklapao u agresorske velikosrpske ratne ciljeve.

Franjković od svibnja 1993.godine do 01. prosinca 1995. godine volonterski, kao pripadnik Hrvatske vojske, obnaša u Karlovcu dužnost prvog ratnog načelnika novoustrojene općine Rakovica u progonstvu, a kasnije nakon „Oluje“ neprekidni je HDZ-ov načelnik općine Rakovica sve do danas. Jedan je od malobrojnih načelnika koji obnaša dužnost načelnika u šest mandata.

 

 

Svečana zastava

 

VIZIJA OPĆINE RAKOVICA 2016.-2020. 
Vizija Općine Rakovica je osigurati stalan rast i razvoj gospodarstva, razvoj turizma, obrazovanja, infrastrukture i poduzetništva kroz racionalno korištenje proračunskih sredstava i optimalnim iskorištavanjem vanjskih izvora financiranja kako bi se ostvario ukupni rast i razvoj ovoga područja te povećao standard življenja
 
 

STRATEGIJA RAZVOJA OPĆINE RAKOVICA 2011. - 2015.

STRATEGIJA RAZVOJA TURIZMA OPĆINE RAKOVICA OD 2019. DO 2024.GODINE

Europe for Citizens

                                                  

RASPOLAGANJE POLJOPRIVREDNIM ZEMLJIŠTEM U VLASNIŠTVU RH

ŽUPNIK

DON MATE KUJUNDŽIĆ

098/943-9363

 

OGLASNA PLOČA

GROBLJA, UKOPI, MRTVAČNICA

Javna ustanova Rakovica

Spelekom d.o.o.

Turistička zajednica

 

Razvojna agencija Karlovačke županije

Radio Slunj