Top Panel
─îetvrtak 28 Svi 2020
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
.

.

...

.

.

...

spilje

spilje

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na podru─Źju op─çine Rakovica (GK┼Ż 18 10)

 

 

Na temelju ─Źlanka 8. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (''Narodne novine'' br. 138/06), i ─Źlanka 23. Statuta Op─çine Rakovica (''Glasnik Karlova─Źke ┼żupanije'' br. 21/09) Op─çinsko vije─çe Op─çine Rakovica na 12. sjednici odr┼żanoj 30.04.2010. godine, donijelo je

 

 O D L U K U

 o radnom vremenu ugostiteljskih objekata

 

I OP─ćE ODREDBE

 

─îlanak 1.

Ovom Odlukom utvr─Ĺuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata, mjerila za raniji zavr┼íetak radnog vremena i za druga─Źiji raspored radnog vremena te pru┼żanje jednostavnih ugostiteljskih usluga.

 

 II RASPORED, POČETAK I ZAVRŠETAK RADNOG VREMENA U UGOSTITELJSTVU

 

─îlanak 2.

Utvr─Ĺuje se da ugostiteljski objekti iz skupine ┬źHoteli ┬╗ te skupine ┬źKampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smje┼ítaj┬╗, sukladno zakonskoj odredbi obavezno rade od 0.00 do 24.00 sata svaki dan, a ostali ugostiteljski objekti mogu raditi:

- iz skupina ┬źRestorani┬╗ i ┬źBarovi┬╗ od 6.00 do 2.00 sata,

- iz skupine ┬źBarovi┬╗ koji ispunjavaju uvjete za rad no─çu sukladno posebnim propisima, samo u zatvorenim prostorima, od 21.00 do 6.00 sati,

- iz skupine ┬źRestorani┬╗ i ┬źBarovi┬╗ koji se nalaze izvan naseljenih podru─Źja naselja od 0.00 do

24.00 sata.

 

─îlanak 3.

Ugostiteljski objekti iz skupine ''Objekti jednostavnih usluga'' u razdoblju od 01. svibnja do 30. rujna mogu raditi od 7.00 do 1.00 sat, a u razdoblju od 01. listopada do 30. travnja mogu raditi od 7.00 do 23.00 sata.

 

─îlanak 4.

Op─çinski na─Źelnik ─çe po slu┼żbenoj du┼żnosti pojedinim ugostiteljskim objektima iz stavka 1. ovog ─Źlanka skratiti radno vrijeme do 2 (dva) sata kada je ispunjen jedan od slijede─çih uvjeta:

-┬á ako je u proteklih 12 mjeseci gospodarski inspektor zabranio rad zbog nepridr┼żavanja propisanog radnog vremena,

-┬á ako je u proteklih 12 mjeseci sanitarni inspektor zabranio rad zbog prekora─Źenja dopu┼ítenih granica buke,

-┬á ako je u proteklih 12 mjeseci pravomo─çno ka┼żnjen od prekr┼íajnog suda zbog nepridr┼żavanja propisanog radnog vremena, zbog prekora─Źenja dopu┼ítenih granica buke ili dvaput zbog reme─çenja javnog reda i mira u objektu,

-┬á na temelju izvje┼í─ça Policijske postaje Slunj o uredovanju u objektu u proteklih 12 mjeseci zbog nepridr┼żavanja propisanog radnog vremena ili dvaput zbog reme─çenja javnog reda i mira u objektu,

-┬á ako je u proteklih 12 mjeseci bilo u─Źestalih pritu┼żbi najmanje 3 vlasnika/stanara razli─Źitih stanova na rad ugostiteljskog objekta, koji stanuju u objektu (zgradi) u kojem je smje┼íten ugostiteljski objekt, u objektu koji neposredno grani─Źi s ugostiteljskim objektom ili u objektu koji se nalazi nasuprot ugostiteljskom objektu.

 

Nadle┼żni upravni odjel mo┼że po slu┼żbenoj du┼żnosti zatra┼żiti dostavu potrebnih izvje┼í─ça, o─Źitovanja ili uvjerenja.

Skra─çenje radnog vremena mo┼że se odrediti kalendarski ili do ispunjenja uvjeta.

 

─îlanak 5.

Op─çinski na─Źelnik mo┼że na zahtjev ugostitelja za pojedini ugostiteljski objekt, rje┼íenjem odrediti druga─Źije radno vrijeme od propisanog ─Źlankom 2. ove Odluke, radi organiziranja prigodnih proslava (do─Źeka Nove Godine, svadbi, maturalnih zabava i sl. doga─Ĺanja).

Odredbe ovog ─Źlanka ne odnose se na ugostiteljske objekte kojima je rje┼íenjem Op─çinskog na─Źelnika┬á skra─çeno radno vrijeme.

 

─îlanak 6.

Ugostiteljski objekti vrste ┬źRestorani┬╗ i ┬źBarovi┬╗ koji se nalaze izvan naseljenih podru─Źja naselja, a nalaze se na najmanjoj udaljenosti od 100 metara u radijusu od prvih stambenih objekata, mogu raditi od 0.00 do 24.00 sata.

─îlanak 7.

Ugostiteljski objekti rade u vremenu ┼íto ga odredi vlasnik ÔÇô fizi─Źka ili pravna osoba, odnosno poslovno tijelo pravne osobe, ali samo unutar vremena utvr─Ĺenog ─Źlankom 2. ove Odluke.

Ugostitelj je obavezan izvijestiti Jedinstveni upravni odjel Op─çine Rakovica o po─Źetku i zavr┼íetku radnog vremena ugostiteljskog objekta.

Ugostitelj je du┼żan vidno istaknuti na ulazu u objekt obavijest o radnom vremenu i radnim odnosno neradnim danima, kao i o radnom vremenu odre─Ĺenom rje┼íenjem Op─çinskog na─Źelnika, sukladno ─Źlanku 4. i 5. ove Odluke.

 

─îlanak 8.

Ugostiteljski objekti u poslovnim prostorijama u kojima se obavlja i druga djelatnost (prodavaonica, tr┼żnica, benzinska postaja i sl.) mogu poslovati po radnom vremenu koje je propisano za tu djelatnost, ali ne izvan radnog vremena propisanog ─Źlankom 2. ove Odluke.

 

─îlanak 9.

Radno vrijeme ugostiteljskog objekta na otvorenom prostoru (terase) po─Źinje i zavr┼íava u vremenu rada ugostiteljskog objekta.

 

III  UVJETI I NAČIN ODREĐIVANJA PROSTORA NA KOJIMA MOGU BITI UGOSTITELJSKI OBJEKTI U KIOSKU, KONTEJNERU, NEPOKRETNOM VOZILU I SLIČNIM NAPRAVAMA

 

 Članak 10.

Jednostavne ugostiteljske usluge na podru─Źju Op─çine Rakovica, osim u ─Źvrstim objektima, mogu se pru┼żati i iz kioska te pokretnih naprava (u daljnjem tekstu: pokretni ugostiteljski objekti).

Pod kioskom u smislu ove Odluke podrazumijeva se gotovi monta┼żni objekt maksimalne povr┼íine do 12,00 m.

Pod pokretnim napravama u smislu ove Odluke podrazumijevaju se lako premjestivi objekti koji slu┼że za prodaju robe i/ili vr┼íenje odre─Ĺenih usluga (┼ítandovi, automati i naprave za prodaju pi─ça, napitaka i sladoleda, hladnjaci za sladoled i sli─Źno).

Prostori na kojima je mogu─ça postava pokretnih ugostiteljskih objekata ne mogu biti na udaljenosti manjoj od 100 m od postoje─çeg ugostiteljskog objekta u gra─Ĺevini, zasebnom dijelu gra─Ĺevine ili poslovnom prostoru u kojem se obavlja druga djelatnost.

Izuzetak od odre─Ĺenja iz prethodnog stavka ovog ─Źlanka odnosi se na lokacije pokretnih ugostiteljskih objekata koji se postavljaju u vrijeme odr┼żavanja manifestacija, sajmova, prigodnih priredbi i sli─Źno kao i lokacije takvih objekata u sklopu ugostiteljskog objekta iz skupine ┬źHoteli┬ź i skupine ┬źkampovi i druge vrste ugostiteljskih objekata za smje┼ítaj┬ź.

To─Źne pozicije za postavu pokretnih ugostiteljskih objekata utvrditi ─çe se posebnim aktom izvr┼ínog tijela Op─çine Rakovica sukladno odre─Ĺenju stavka 4. ovog ─Źlanka, kao i drugim propisima koji imaju utjecaja na odre─Ĺivanje mikro lokacija predmetnih objekata.

Aktom izvr┼ínog tijela Op─çine Rakovica navedenim u prethodnom stavku ovog ─Źlanka, osim to─Źnih pozicija utvrdit ─çe se i vanjski izgled pokretnih ugostiteljskih objekata te ostali uvjeti od zna─Źaja za njihovu postavu.

 

 

IV ZAVRŠNE ODREDBE

 

 Članak 11.

Inspekcijski nadzor nad provedbom ove Odluke provode gospodarski, sanitarni i drugi inspektori nadle┼żni za provo─Ĺenje nadzora u podru─Źju ugostiteljske djelatnosti, odnosno pru┼żanja ugostiteljskih usluga.

 

─îlanak 12.

Na kršenje odredaba ove Odluke primjenjuju se kaznene odredbe Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (''Narodne novine'' br. 138/06).

 

 

─îlanak 13.

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje va┼żiti Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na podru─Źju Op─çine Rakovica (''Glasnik Karlova─Źke ┼żupanije'' broj 14/07).

 

─îlanak 14.

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u ''Glasniku Karlova─Źke ┼żupanije''.

 

 

KLASA: 335-01/10-01/01

URBROJ: 2133/16-10-1

Rakovica, 30.04.2010.

PREDSJEDNIK OP─ćINSKOG VIJE─ćA

Zoran Luketi─ç, bacc.oec.

 

Sve─Źana zastava

 

VIZIJA OP─ćINE RAKOVICA 2016.-2020.┬á
Vizija Op─çine Rakovica je osigurati stalan rast i razvoj gospodarstva, razvoj turizma, obrazovanja, infrastrukture i poduzetni┼ítva kroz racionalno kori┼ítenje prora─Źunskih sredstava i optimalnim iskori┼ítavanjem vanjskih izvora financiranja kako bi se ostvario ukupni rast i razvoj ovoga podru─Źja te pove─çao standard ┼żivljenja
 
 

STRATEGIJA RAZVOJA OP─ćINE RAKOVICA┬á2011. - 2015.

Europe for Citizens

                                                  

Planovi naselja

Lijevi Drop

Dimnja─Źar

Koncesionirani dimnja─Źar za op─çine Rakovicu je obrt Energon.

Kontakt telefon: 634-978; ili: 421-313; Mob: 091/577-3695.

Odvodnja

OBRT ZA USLUGU ─îI┼á─ćENJA I ODVOZ FEKALIJA, Dobrinska ulica 13, Ogulin

vl. Mišel Grdešić, 091/530-0011, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Odvoz komunalnog i glomaznog otpada

Poslove odvoza komunalnog i glomaznog otpada obavlja Spelekom d.o.o. za komunalne usluge.

Kontakt telefon: 784 - 101.

Vodoopskrba

Poslove vodoopskrbe obavlja Spelekom d.o.o. za komunalne usluge.

Kontakt telefon: 784 - 101

Šumarija

Šumarija Rakovica;

Kontakt telefon: 784 - 009

OŠ Eugena Kvaternika

Osnovna Škola Eugena Kvaternika, Rakovica;

Kontakt telefon: 784 - 016

Ambulanta Rakovica

Ordinacija primarne zdravstvene zaštite Rakovica;

Kontakt telefon: 784 067;

Radno vrijeme: Parnim datumima ujutro, neparnima popodne.

Stomatološka ordinacija

Stomatološka ordinacija Rakovica;
Kontakt telefon: 784 - 313.

Radno vrijeme: Parnim datumima ujutro, neparnim datumima popodne.                   

Pošta Rakovica

Poštanski ured 47245 Rakovica;

Kontakt telefon: 628-029

PŠ Braće Pavlić

Podru─Źna ┼íkola bra─çe Pavli─ç, Dre┼żnik Grad;

Kontakt telefon: 801 - 964

Mati─Źni ured

Mati─Źni ured Slunj - Mati─Źno podru─Źje Rakovica;

Kontakt telefon: 784 - 008; Fax: 784 - 039.

 

 

 

 

 

 

Poljoprivredna savjetodavna slu┼żba

Poljoprivredna savjetodavna slu┼żba

Kontakt telefon: 777-447

DVD Rakovica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Rakovica;

Kontakt telefon: 098/ 373 - 511

DVD Dre┼żnik Grad

Dobrovoljno vatrogasno dru┼ítvo Dre┼żnik Grad;

Kontakt telefon: 099/ 2131 - 682

LD Golub

Lova─Źko dru┼ítvo Golub
Predsjednik gosp. Milan Bi─çani─ç, mob: 098/517 - 249;
Tajnik gosp. Ivica Turkalj, mob: 098/634 - 290.

LD Medvjed

Lova─Źko dru┼ítvo Medvjed
Predsjednik gosp. Filip Franjkovi─ç, mob: 098/ 246 - 909;
Tajnik gosp. Petar Hodak, mob:

Javnobilje┼żni─Źki ured

Martina Naletili─ç, Trg Franje Tu─Ĺamana 8
 tel: 047 400 008
 Radno vrijeme:

Ponedjeljak, srijeda i ─Źetvrtak
od 09:15 do 14:00

Utorkom  i petkom

ured ne─çe biti otvoren za stranke.

┼ŻUPNIK

DON MATE KUJUND┼ŻI─ć

098/943-9363

 

OGLASNA PLO─îA

GROBLJA, UKOPI, MRTVA─îNICA

Javna ustanova Rakovica

Spelekom d.o.o.

Turisti─Źka zajednica

 

Razvojna agencija Karlova─Źke ┼żupanije

Radio Slunj